Sergio Perez produžio saradnju sa Force Indiom

Sergio Perez produžio saradnju sa Force Indiom

Bez promene u vozačkoj postavi Force Indie i sledeće sezone

Force India je danas potvrdila da će Sergio Perez ipak ostati sa njima i 2017-te, pa se na taj način i priča oko mogućeg prelaska u neki drugi tim konačno završila.

Vlasnik Tima Vilay Mallya je pre trke u Silverstone-u objavio da će Perez ostati sa njima i sledeće sezone, ali je Meksikanac uporno odbijao da takvu izjavu potvrdi. Force India je saopštila da su komercijalni apekti ugovora dogovoreni jer je to u prethodnom periodu bila najveća prepreka u nastavku saradnje.

Perezovo ime je od trke u Bakku povezivano sa raznim timovima, pa su se tu našli Ferrari, Renault, Williams a najnovije i Haas. Perezovi sponzori su učestvovali u pregovorima, ali prema izjavama iz prehodnih nedelja moglo se pretpostaviti da je dogovor blizu i da će obe strane napraviti kompromisno rešenje.

Za Pereza će to biti četvrta uzastopna sezona sa timom koji ima bazu u Silverstone-u. Force India trenutno na stazi vodi borbu za četvrto mesto u šampionatu konstruktora pa bi, ukoliko uspeju u tome, to bio najbolji rezultat ove ekipe u njenoj istoriji.

Slika: Force India F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti