Vasseur: Mislim da Bottas ima ugovor sa Williamsom

Vasseur: Mislim da Bottas ima ugovor sa Williamsom

U Renaultu veruju da će dovođenje Bottasa biti težak zadatak

Šef tima Renault Frederic Vasseur misli da je Valtteri Bottas “pod ugovorom sa Williamsom” za sezonu 2017, i da bi potpisivanje novog ugovora sa njim bilo “veoma komplikovano”.

Renault je u petak potvrdio na će Nico Hulkenberg biti njihov vozač sledećih nekoliko godina, i da postoji je još nekoliko vozača koji su opcija za drugo mesto trkačkog vozača u timu. Među vozačima koji se pominju su aktuelni vozači Renaulta Kevin Magnussen i Jolyon Palmer kao i vozač Manora Esteban Ocon.

S obzirom da Williams još uvek nije potvrdio svoju vozačku postavu za sledeću sezonu, među kandidatima za drugo upražnjeno mesto se pojavljuje ime i Valtteri Bottasa. Finac još uvek nije objavio svoje planove za sledeću sezonu i u Renaultu su otvoreni za saradnju.

“Ja ga znam veoma dobro. Veoma ga cenim i držim na oku ono šta on radi”, izjavio Vasseur za L’Équipe.

“On je među vozačima za koje smo zaiteresovani. Ali mislim da je Valtteri pod ugovorom sa Williamsom. A kada je vozač pod ugovorom tim ne želi da ga pusti, i to zaista postane veoma komplikovano”.

Bottas je tokom juniorske karijere sarađivao sa Vasseurom. On je pobedio u šampionatu GP3 serije 2011 godine sa timom ART koji je tada vodio Frederic Vasseur.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti