Verstappen se nada da će se Red Bull-u taktika sa gumama isplatiti na trci u Meksiku

Verstappen se nada da će se Red Bull-u taktika sa gumama isplatiti na trci u Meksiku

Vozači Red Bull-a sutrašnju trku kreću na super mekim gumama

Zbog odluke da ima drugačiju strategiju od svojih rivala, Max Verstappen se nada da je napravio ispravnu odluku i da će mu to doneti prednost na sutrašnjoj trci za VN Meksika.

Mladi vozač Red Bull-a je na najmekšoj komponenti završio Q2 deo kao prvi a svakako i zbog činjenice da su Lewis Hamilton i Nico Rosberg svoja najbolja vremena ostvarili na mekim gumama. Međutim u Q3 delu vozači Mercedesa se na super mekim gumam ipak uspeli da budu bolji od Holađanina ostavivši ga na trećem mestu.

Verstappen misli da mu odluka može doneti dosta na startu trke i da će ga staviti u poziciju da se bori za pobedu na sutrašnjoj trci.

“Generalno, kvalifikacije su bile dobre, imao sam dobar osećaj u bolidu celog vikenda. Bilo je sve bolje i bolje i šteta je što u Q3 nisam mogao da napravim bolji krug jer mislim da je druga pozicija bila moguća. Ali nismo toliko daleko i imamo drugačiju strategiju za sutra, tako da će biti interesantno. Postoji malo veća degradacija guma u odnosu na meke gume tako da je na meni i na balansu bolida da ostanem što je duže moguće na stazi. Ali ukoliko budemo imali dobar start onda ćemo imati mogućnost da idemo dalje.”

Timski kolega Daniel Ricciardo će sutrašnju trku krenuti sa četvrte pozicije, takođe na super mekim gumama.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti