Vettel preuzeo krivicu zbog blokade Hamiltona

Vettel preuzeo krivicu zbog blokade Hamiltona

Bez kazne za Sebastiana Vettela nakon kvalifikacija u Meksiku

Vozač Ferrari-a Sebastian Vettel kaže da nema ništa protiv da dobije kaznu od sudija na VN Meksika jer je na startu Q2 dela kvalifikacija blokirao vožnju Lewisa Hamiltona.

Vettel je zagrevao svoje meke gume kada je u prolasku kroz stadion potpuno nesvesno blokirao Hamiltona, koji je bio u pokušaju da ostvari svoje nabolje vreme. Kada je upitan da prokomentariše događaj i da li je blokirao Hamiltona, Vettel je odgovorio:

“Da jesam, ali nisam znao da dolazi. Rečeno mi je kasno. To je moja greška, ako mi daju kaznu samo napred. Ja tu sada ne mogu ništa.”

Uprkos priznanju i žalbe Hamiltona preko radija, sudije nisu ispitivale sporan slučaj.

Sa druge strane timski kolega Kimi Raikkonen, koji će trku startovati sa jedne pozicije bolje od Vettela, za svoj loš poslednji pokušaj okrivio je problem sa motorom.

“Osetio sam malo u prvom pokušaju u poslenjem delu, i stvarno ne znam šta se dogodilo i videćemo šta možemo da uradimo. Očito nije idealno, nismo mogli da koristimo drugi set (super mekih guma). Prvi deo kvalifikacija je bio dobar, bolid je bio bolji nego tokom celog vikenda. U drugom delu (Q2) je bilo malo borbe, ali prvi deo Q3 je bio Ok. Osećao sam da smo na nekoliko mesta mogli da poboljšamo vreme. Mislim da smo imali dosta brzine, ali da nijednom nismo to mogli da koristimo do kraja.”

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti