Vettelu kazna pomeranja na gridu na VN Japana zbog incidenta u Maleziji

Vettelu kazna pomeranja na gridu na VN Japana zbog incidenta u Maleziji

Sebastian Vettel se nakon incidenta izvinio vozaču Mercedesa

Sebastian Vettel će biti pomeren tri mesta unazad na gridu sledećeg vikenda u Japanu nakon što ga je direkcija trke kaznila zbog incidenta u prvoj krivini u kojem je okrenuo automobil Nico Rozberga.

Vozač Scuderia Ferrari je napao Max Verstappena u unutrašnjem delu prve krivine u pokušaju da napreduje sa petog mesta na gridu, ali nije bio u mogućnosti  da dovoljno uspori i prodje krivinu što je rezultiralo kontaktom sa Rosbergom. Vettel je iz incidenta izašao sa slomljenim vešanjem a Rosberg se izvreto na stazi i trku nastavio sa poslednjeg mesta.  Nakon trke Vettel se Rosbergu izvinio za incident.

“Imali smo dobar start, onda sam išao jedan pored drugog sa Max“, rekao je Vettel nakon incidenta.“Oboje smo bili u borbi za poziciju u prvoj krivini. Nico je ispred ulazio i očigledno odabrao svoju liniju, što je apsolutno fer i imao je pravo na to. U tom trenutku sa tom brzinom koju sam imao nisam mogao više da usporm a takodje sam bio odgurnut od strane Maxa u desno. Dao sam sve od sebe na kočenju ali nisam mogao izbeći udarac. Bio je to nesrećni niz dešavanja koji mi je upropastio trku a i Nicovu takodje. Ne mogu uraditi više nego da se izvinim Nicu, zbog incidenta u kojem nije učestvovao osim što se našao ispred.”

Vettel je veoma kritikovan od strane Maxa Verstappena na Spa-Francorchampu zbog poteza u prvoj krivini koji je okrenuo njegov automobil ali Nemac misli da incident u Maleziji nije isti kao u Belgiji.

“Mislim da je drugačiji od slučaja u Spa sa Maxom i Kimijem, kada smo se Max i ja borili u prvoj krivini dok je Nico pokušavao da uradi drugačiju stvar ispred. Na kraju krajeva, ne moram da komentarišem ono što Max kaže.“

Slika: Ferrari Media Center

Gillonso
EDITOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti