Wehrlein u pregovorima sa Force Indiom

Wehrlein u pregovorima sa Force Indiom

I Wehrlein i Ocon u igri za mesto trkačkog vozača u Force Indii

Vozač Manora Pascal Wehrlein je otkrio da je u pregovorima sa ekipom Force Indie, jer je nakon odlaska Nico Hulkenberga ostalo upražnjeno mesto trkačkog vozača za 2017.

Tim sa bazom u Silverstoneu je u petak potvrdio odlazak svog vozača u Renault i sada je Wehrlein zbog svoje podrške Mercedesa jedan od mogućih kandidata. Prošle sezone Nemac je proveo tri dana testa sa ovim timom. Govoreći za nemačke medije na poslednjoj trci DTM šampionata u Hockenheimu, mladi vozač je potvrdio informaciju da se nalazi na spisku Force Indie.

“Zaista, postoji mesto u Force Indii, i naravno da smo u pregovorima sa njima. Videćemo kako će se odvijati. U ovom trenutku, ja sam fokusiran da uradim najbolji mogući posao u Manoru. Mi želimo da završimo sezonu na nivou”.

Šampion DTM serije iz 2015-te je prokomentarisao da nije bio iznenađen prilikom koja se pojavila u Force Indii zbog glasina koje smo mogli da čujemo poslednjih meseci.

“Za mene, to nije bilo iznenađenje da će biti slobodno mesto u Force Indii. Prvo su se pojavile glasine za Sergia, a nakon što je on potpisao za Nico-a. Ne postoji dim bez vatre”.

Visokom ocenom je pored Wehrleina ocenjen i drugi vozač Manora Esteban Ocon, koji se takođe razmatra kao jedna od opcija. Ocon ima podršku Mercedesa ali manje trkačkog iskustva od Wehrleina koji je ove sezone uspeo da osvoji važan bod za tim Manora. Manor u šampionatu konstruktora zauzima deseto mesto i upravo je bod iz Austrije zaslužan za prednost ekipe u odnosu na poslednji Sauber.

Slika: Manor Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti

Najnovije Vesti

Najviše Komentara