Haas testira “halo” u Brazilu

Haas testira “halo” u Brazilu

Američki tim će takođe pokušati da reši problem sa kočnicama

Haas će testirati “halo” zaštitu kokpita vozača tokom slobodnih treninga za VN Brazila, potvrdio je šef tima Guenther Steiner i na taj način se pridružiti ostalim timova koji su to već učinili.

Trenutno, sistem koji preferira FIA je “halo”, ali je njegovo uvođenje odloženo do početka sezone 2018, zbog vršenje dodatnih testova. Svi timovi su već prošli bar jednu fazu testiranja i Haas je ostao jedini tim koji do sada nije montirao pomenuto rešenje na svoj bolid tokom slobodnih treninga.

“Planiramo da ga isprobamo sa Romainom (Grosjeanom) na prvom treningu u Brazilu. Postoji potreba za većim testiranjem i mi smo srećni što doprinosimo. Iako “halo” neće biti uveden sledeće sezone to je korak unapred u pronalaženju uređaja koji bi pružio zaštitu i takođe omogućio brz ulazak i izlazak iz bolida.”

Pored “halo” zaštite Steiner je potvrdio da će Haas isprobati kočnice novog proizvođača, kako bi prevazišli probleme koje imaju tokom čitave sezone.

“Mi ćemo sprovesti test ili na prvom ili na drugom treningu sa drugim proizvođačem kočnica. To je test da vidimo kako drugi materijali reaguju i da li se vozačima sviđa ili ne. Pokušaćemo da saznamo što je moguće više u kratkom vremenskom periodu koji je na raspolaganju.”

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti