Ron Dennis više nije predsednik McLarena

Ron Dennis više nije predsednik McLarena

Britanac će ostati u odborima do isteka svog ugovora sa McLarenom

Ron Dennis je u utorak završio svoju 36 godina dugu karijeru u McLarenu, nakon što je od strane akcionara bio primoran da se povuče. Sada već bivši predsednik i izvršni direktor McLaren Group-a je potvrdio tu vest.

Dennis je stigao u McLaren krajem 1980 i učestvovao je u osvajanju niza svetskih titula, ali sada su njegovi partneri doneli odluku da on čak ne može ni da ostane na svojoj funkciji do isteka svog ugovora. Prošle nedelje Britanac nije uspeo da obezbedi odluku Suda u kojoj bi se zabranio njegov otkaz.

Koren problema je izgleda razlaz koje je Dennis imao sa partnerom Mansouh Olijeh-om, koji takođe poseduje 25% McLaren Group-a. Ostalih 50% je u vlasništvu investicionog fonda Mumtalakat sa kojim je Ojjeh i dogovorio otkaz.

“Moj stil upravljanja je isti kao što je bio i uvek i to je onaj koji je omogućio McLarenu da postane automobilska i tehnološka grupa koja je osvojila 20 titula Formula 1 svetskog šampionata i prerasla u 850 miliona godišnjeg biznisa”, napisao je Britanac u svojoj izjavi.

“Moja prva briga je posao koji sam podigao na 3500 zaposlenih. Nastaviću da koristim moj značajan udeo u obe kompanije i moje mesto u oba odbora kako bi zaštitio interese i vrednosti McLarena i kako bi pomogao u oblikovanju budućnosti. Nameravam da pokrenem novi tehnoški investicioni fond kada moja ugovorna obaveza sa McLarenom istekne.”

Pod vođstvom Ron Dennisa McLaren je osvojio deset titula vozača sa Ayrton Sennom, Mika Hakkinenom i Lewis Hamiltonom.

Slika: McLaren Media Group

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti