Vozači sa najviše mekih guma u Brazilu

Vozači sa najviše mekih guma u Brazilu

Pirelli će na stazu Autodromo José Carlos Pace doneti tvrdu, srednje tvrdu i meku komponentu guma

Dobavljač guma u Formuli 1 Pirelli je objavio izbor guma po vozaču za VN Brazila. Italijanski proizvođač će na stazu Autodromo José Carlos Pace doneti meku, srednje tvrdu i tvrdu komponentu guma.

Od ove sezone Pirelli na svaki grand prix vikend donosi po tri različite komponente guma za suvo. Timovima je omogućeno da izaberu između ove tri komponente, sa mogućnošću potpune slobode odabira 10 od 13 setova po vozaču.

Na poslednjih nekoliko trka timske kolege u ekipi Mercedes su imale drugačiji izbor guma za vikend, ali se to u Brazilu neće desiti jer će i Lewis Hamilton i Nico Rosberg imati isti broj setova sve tri raspoložive komponente. Tvrdih guma, pretendenti na titulu prvaka Formule 1, će imati po jedan set, srednje tvrdih četiri i mekih osam.

U Red Bull-u i Ferrari-u će biti sa sličnom taktikom sa sedam setova mekih guma, pet srednje tvrdih i po jedan tvrdih. Mala razlika je kod Kimi Raikkonen-a koji će imati jedan set tvrdih guma više dok će srednje tvrdih imati jedan manje.

Williams će u Brazilu imati najagresivniju strategiju sa devet setova meke gume. Vredi napomenuti činjenicu da će većina vozača na vikend u Brazil stići sa samo jednim setom tvrdih guma, pa će ovaj set biti moguće koristiti samo na trci.

Odabir guma po vozaču za VN Brazila 2016

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti