Williams objavio svoju vozačku postavu za 2017

Williams objavio svoju vozačku postavu za 2017

Još jedna mlada nada u Formuli 1 sledeće sezone

Ekipa Williamsa je danas objavila da će njihovu vozačku postavu u 2017-oj činiti Valtteri Bottas i Lance Stroll. Mladi Kanađanin će zameniti Felipe Massu koji je sredinom aktuelne sezone objavio povlačenje i sveta Formule 1.

Stroll, koji je sin Kanadskog milionera Lawrence Stroll-a, je prvi vozač od Max Verstappena koji je u Formulu 1 stigao direktno iz Formule 3.

“Ja sam bio fokusiran na F3 u 2016-oj i oni su želeli da budem usredsređen na F3 kako bi posao odradio uspešno. San se ostvario. Radujem se početku”, reka je Stroll.

Ovo će za Valtteri Bottasa biti treći timski kolega nakon njegovog dolaska u Williams. U prethodnom periodu timske kolege su mu bile Felipe Massa i Pastor Maldonado. Nakon zvanične objave tima Finac je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa timom iz Grove-a i raduje se početku sledeće sezone gde će za timskog kolegu imati novog mladog vozača.

“Srećan sam, veoma sam srećan, veoma zahvalan timu što je pokazao poverenje u mene i moje sposobnosti. Osećam kako sam sve bolji svo vreme. Imam osećaj da imamo još mnogo stvari da ostvarimo zajedno i da nismo postigli ono što smo trebali. Počeo sam ovde kao test vozač pre osam godina i to je prošlo brzo. Želim da poželim dobrodošlicu Lance-u, i siguran sam da možemo uraditi velike stvari zajedno.”

Zanimljivo je da je mladi Kanađanin prvi vozač iz ove zemlje u Formuli 1 od bivšeg svetskog šampiona Jacques Villeneuve.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti