Mercedes neće objaviti vozačku postavu pre Nove Godine

Mercedes neće objaviti vozačku postavu pre Nove Godine

Do početka sledeće godine Mercedes neće objaviti ime vozača koji će zameniti Nico Rosberga

Mercedes neće imati bilo kakve najave vozačke postave pre Nove Godine, potvrdio je portparol tima u četvrtak. Rosbergovo šokantno povlačenje nekoliko dana posle osvajanja titule je ostavilo ekipu Mercedesa u potrazi za odgovarujućom zamenom i novom timskom kolegi Lewisa Hamiltona.

Vozač Williamsa Valtteri Bottas se pojavio odmah kao prva opcija, čak i ispred vozača koga podržava Mercedes Pascal Wehrleina, iako postoji čitav niz vozača koji su povezani sa upražnjenim mestom u ekipi. Mercedes je sada jasno stavio do znanja na neće biti potvrde novog timskog kolege Lewisa Hamiltona pre početka sledeće godine.

“Neće biti nikakvih objava od nas do sledeće godine i ništa nije planirano za period od sada do našeg povratka na posao 03. januara”, rekao je portparol tima.

Hamilton je izjavio da će biti srećan da dobije bilo kog vozača u Formuli 1, ali je takođe izrazio zabrinutost oko “otrovnog efekta” koji mogu imati u timu.

“Veoma sam srećan. Sviđa mi se tako gde sam sada, OK, došlo je do nekih interesantnih scenarija, iz kojih smo se uglavnom izvukli”, rekao je Hamilton za svoje vreme provedeno u Mercedesu. “Moramo biti sigurni (ko god da je potpisan kao Rosbergova zamena) da će biti najmanje tako dobro kao što smo imali do sada, ako ne i bolje, u smislu stvaranja energije.”

Slika Mercedes AMG Petronas Formula One Team

 

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti