Nico Rosberg napustio Formulu 1!

Nico Rosberg napustio Formulu 1!

Nemac Formulu 1 napušta kao aktuelni svetski šampion

Nico Rosberg je objavio da se povlači iz Formule 1, samo nekoliko dana nakon što je osvojio svoju prvu titulu u šampionatu. Rosberg je svoju odluku saopštio na FIA press konferenciji u Beču, pred održavanje svečane dodele nagrade.

“Skoro 25 godina sam u trkanju, to je bio moj san, moja jedina “stvar” je bila da postanem šampion Formule 1″, rekao je Rosberg i objasnio razloge za ovakvu odluku.

“Kroz naporan rad, bol, žrtvovanje, ovo je bio moj cilj. I sada sam uspeo. Popeo sam se na planinu, na vrhuncu sam, tako da se osećam dobro. Moja najjača emocija sada je duboka zahvalnost svima koji su me podržavali. Ove sezone je bilo toliko teško. Pritiskao sam kao lud u svim oblastima nakon razočaranja u poslednje dve godine. To je podstaklo moju motivaciju na nivo koji nikada do sada nisam doživeo.”

“Naravno to je imalo uticaja na one koje volim, cela porodica je žrtva, stavljajući sve iza tog cilja. Ne mogu da pronađem dovoljno reči kojima bih se zahvalio mojoj ženi Vivian, ona je bila neverovatna. Ona je razumela da je ova godina bila velika, naša šansa da to uradimo, stvarajući mi prostor za potpun oporavak između svake trke, preuzimajući obavezu oko ćerke svake noći i stavaljajući šampionat na prvo mesto”.

Rosberg kaže da mu je prva pomisao o povlačenju pala na pamet nakon vođstva od 33 boda posle VN Japana.

“Kada sam pobedio u trci u Suzuki, od trenutka kada je sudbina o tituli bila u mojim rukama, i kada je počeo veliki pritisak počeo sam da razmišljam o prestanku moje karijere ukoliko postanem Svetski šampion. U nedelju ujutru u Abu Dhabi-u, znao sam da bi to mogla da bude moja posednja trka i ta pomisao mi je probistrila glavu pred trku. Želeo sam da uživam u svakom delu mog iskustva, znajući da je to možda poslednji put… i kada su se svetla na semaforu ugasila imao sam najintezivnija 55 kruga u mom životu”.

“Doneo sam svoju odluku u ponedeljak uveče. Prvi ljudi kojima sam rekao su bili Vivian i Georg (Nolte, Rosbergov menadžer) i Toto (Wolff). Jedina stvar koja moju odluku je činila veoma teškom je to što sam svoju trkačku porodicu (Mercedes) stavio u tešku situaciju. Ali Toto je to razumeo.”

“Moje najponosnije dostignuće u trkanju će svakako biti osvajanje titule Svetskog Šampiona sa neverovatnim timom, Srebrnim Strelama. Sada, ja sam ovde da bih uživao u trenutku. U sledećih nekoliko nedelja imaću vremena da razmislim o sezoni i da uživam u iskustvima koja tek dolaze. Nakon toga, okrenuću novu stranicu u mom životu i videti šta je sledeće”.

Slika Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti