Pirelli objavio odabir guma za prve dve trke u 2017

Pirelli objavio odabir guma za prve dve trke u 2017

Mekše gume za Australiju, u Kini bez promena

Dobavljač guma u Formuli 1 Pirelli je objavio koje će se komponente guma koristiti na prve dve trke u sezoni 2017, koja počinje u martu za VN Autralije a sledi je VN Kine u aprilu mesecu.

Za otvaranje sezone u Melburnu, Pirelli će doneti ultra meku, super meku, i meku komponentu što će biti za jedan stepen “mekše” nego što je to bio slučaj u 2016-oj. Jedan set od 8 super mekih ili mekih guma će biti obavezan za korišćenje tokom trke, dok će dodatni set ultra mekih guma biti dodeljen u Q3 delu kvalifikacija.

U Šangaju situacija će ostati nepromenjena kao i u sezoni 2016. Super meka, meka i srednje tvrda guma će se naći na drugoj trci sezone. Jedan set srednje tvrdih i mekih guma će biti obavezan za korišćenje tokom trke, dok će super meka komponenta biti korištena u Q3 delu kvalifikacija.

U Australiji ćemo videti po prvi put Pirelli-jeve nove gume koje će biti šire za 25% (i prednje i zadnje) od dosadašnjih. Pirelli je takođe saopštio da u novim gumama postoje potpuno novi materijali da da je filozofija kreiranja guma potpuno nova pa će stoga doneti i rezervnu gumu za svaki korak asortimana guma.

Zamenska guma je napravljena od materijala koji su do sada korišteni i koje timovi već poznaju. Uvođenje zamenskih guma se može desiti na događajima gde su potrebni specifični zahtevi i vrhunske performanse.

Kako bi u sezonu stigli sa što više informacija o novim gumama italijanski proizvođač je tokom sezone 2016 organizovao testiranje novih komponenti guma na modifikovanim bolidima iz 2015-te godine. Na testiranjima su učestvovali Mercedes, Red Bull i Ferrari dok su ostali timovi dobili sve potrebne informacije od Pirelli-a.

Slika: Pirelli Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti