Bez odluke o Silverstone-u do jula

Bez odluke o Silverstone-u do jula

Moguće je da nakon 2019 nećemo imati trku u Silverstone-u

British Racing Driving Club (BRDC) umanjuje značaj nedavnih izveštaja koji ukazuju da se Britanski grand prix neće održati na stazi u Silverstone-u nakon 2019 i da će se dogovor o daljoj budućnosti trke znati do kraja jula.

Budućnost Siverstone-a je pod znakom pitanja nakon što bi organizatori mogli da aktiviraju klauzulu o prekidu ugovora što znači da bi trka u Britaniji mogla da bude održana na nekoj drugoj stazi. Kako piše The Sun Silverstone bi definitivno mogao da ostane bez organizacije trke, međutim vlasnici staze negiraju takve navode.

“Naš cilj je da se očuva Britanski grand prix u Silverstone-u u godinama koje dolaze, ali naravno to možemo uraditi samo ukoliko ima ekonomskog smisla”, izjavio je predsednik BRDC-a John Grant.

“Kao što sam rekao i ranije, mi ćemo razmotriti u sledećih šest meseci i ukoliko je potrebno dati obaveštenje o nameri da ostvarimo klauzulu ugovora o pauzi nakon 2019. Nije doneta nikakva odluka, ili će biti doneta, do sredine jula. U međuvremenu mi ćemo taj period iskoristiti da istražimo sa svim zaiteresovanim stranama, nadam se privatnim, različite načine na koji način možemo imati održiv predlog.”

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti