Brown: “Alonso je najbolji vozač na svetu”

Brown: “Alonso je najbolji vozač na svetu”

Brown očekuje da Stoffel Vandoorne iznenadi

Izvršni direktor McLarena Zak Brown veruje da je Fernando Alonso najbolji vozač na svetu, iako se nalazi u poslednjoj fazi svoje karijere u Formuli 1.

Alonso će ove godine voziti šesnaestu sezonu u Formuli 1 i svoju treću za McLaren Hondu. Trisetpetogodišnjak je još uvek u poteri za svojom trećom titulom jer je prošlo jedanaest godina od poslednje osvojene titule šampiona sveta.

“Pre svega, želim da vas ispravim. Ne vidim da je Alonso uopšte razočaran”, rekao je Brown na pitanje oficijalnog F1 sajta, da li on gubi entuzijazam.

“Ja ga baš ne znam dobro, ali sam ga sreo nekoliko puta i telefonirao sam sa njim. Iako naš bolid nije bio u potpunosti konkurentan prošle sezone neke njegove vožnje su bile zapanjujuće dobre. Videte biću iskren: Mislim da je on najbolji vozač na svetu.”

Brown je govorio još i o dolasku Stoffel Vandoornea, mladu nadu McLarena koji je svoj debi imao prošle sezone u Bahrainu gde je iznenađujuće osvojio svoj prvi bod u trci.

“Naši treneri su mi rekli da je on verovatno najjači vozač koga smo mi ikad imali i on je neverovatno fokusiran i odlučan. On je takođe veoma inteligentan, nikada mu ne trebate reći nešto dva puta. Njegov debi u Bahrainu prošle godine je bio senzacionalan. Stigao je u Bahrain u petak ujutru, direktno nakon dva duga putovanja iz Japana preko Dubaia. Mislim da će Stoffel obradovati neke ljude. One je prava stvar.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti