Felipe Massa se “vratio” u Williams

Felipe Massa se “vratio” u Williams

Massa nije više u penziji

Williams Martini Racing je danas potvrdio informaciju o kojoj se pisalo poslednjih nedelja da će se Felipe Massa ipak vratiti u tim. Brazilac je potpisao novi ugovor na godinu dana pa će Williams imati iskusnog vozača i novajliju (Lance Stroll) u svojim redovima. Ovakav razvoj događaja je prethodnica i zvanične objave Mercedesa oko prelaska Valtteri Bottasa u Mercedes.

Za Felipea Massu će ovo biti četvrta uzastopna sezona u Williamsu i s obzirom na radikalnu promenu pravila čini se da je ekipa napravila dobar izbor vraćajući iskusnog vozača iz “penzije”. Govoreći o objavi tima Felipe Massa je rekao:

“Prvo, veoma sam srećan da imam mogućnost da se vratim u Williams. Imao sam nameru da se trkam negde u 2017. ali Williams je tim koji je veoma blizu mog srca i ja poštujem sve što oni pokušavaju da postignu. Valtteri ima veliku mogućnost, s obzirom na razvoj događaja tokom zime, ja mu želim sve najbolje u Mercedesu. Sa druge strane, kada mi je ponuđeno da pomognem Williamsu u Formula 1 šampionatu za 2017 osetio sam da je to dobra stvar da uradim. Svakako nisam izgubio svoj entuzijazam za trkanjem i izuzetno sam motivisan da se vratim vožnji FW40. Podrška od mojih fanova poslednjih nedelja je bila veliki podsticaj i ja sam im zahvalan zbog toga. Takođe se radujem radu sa Lancom, znam ga dosta godina i video sam kako se njegov talenat razvija tokom vremena, i jedva čekam da vidim šta možemo postići zajedno”.

Claire Williams, zamenik šefa tima:

“Oduševljena sam što je Felipe pristao da prekine svoju penziju i bude deo kampanje za 2017. Sa Valtteriem smo imali jedinstvenu priliku da mu osiguramo dogovor sa Mercedesom i da mu damo ovu fantastičnu priliku. Valtteri je bio deo Williams porodice od 2010 i za to vreme je pokazao veliki talenat, osvojivši devet podijuma. Želela bi da iskoristim ovu priliku da mu se zahvali u ime celog tima i da mu poželim uspešnu sezonu u Mercedesu.”

“Felipe je uvek bio mnogo voljen član Williams porodice i prilika da ponovo radimo sa njim je nešto čemu se radujemo. On je želeo da se trka negde u 2017. i nije izgubio takmičarski duh i bilo nam je važno da imamo snažnu zamenu kako bi pustili Valtteria da ide. Fellipeov dolazak nam daje stabilnost, iskustvo i talenat koji nam pomaže da napredujemo. On je velika prednost za nas”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti