Haas će testirati dva dobavljača kočnica

Haas će testirati dva dobavljača kočnica

Carbon Industrie i Brembo u igri za dobavljača kočnica

U timu Haas su potvrdili da će tokom predsezonskih testiranja imati paralelan program koji se tiče sistema kočenja i da će nakon toga odlučiti koji će proizvođač ostati sa njima.

Haas je imao dosta problema sa ovim sistemom tokom cele prethodne sezone. U Brazilu su testirali kočnice proizvođača Carbon Industrie kako bi videli razlike u odnosu na Brembo koje trenutno koriste. Šef tima Gunther Steiner je potvrdio da se oba proizvođača ozbiljno razmatraju.

“Što se tiče dobavljača kočnica mi ćemo imati paralelni program a onda ćemo videti u kom pravcu ćemo ići. Odluku ćemo doneti nakon testa u Barceloni. Spremni smo da koristimo za trkačku sezonu ili-ili tako da smo spremni da imamo opcije što je uvek bio naš cilj. Mi nismo odbacili nikoga, samo želimo da vidimo nešto drugo i da imamo opcije ukoliko se jedna pokaže kao dosta bolja. To može biti ili-ili još uvek ne znamo”.

Predsezonska testiranja počinju 27. februara i traju četiri dana dok će drugi test biti održan 7. marta i traje takođe četiri dana.

Slika: Haas Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti