Hemberey: Timovi će skrivati svoju snagu na testiranjima

Hemberey: Timovi će skrivati svoju snagu na testiranjima

Šef Pirelli-a očekuje pravu formu timova u Kini i Bahrainu

Šef Pirelli Motorsporta Paul Hemberey očekuje da će timovi skrivati svoj pravi ritam na prvom testiranju u Barceloni. Kako su se pravila za 2017. godinu promenila očekuje se da će timovi imati dosta mogućnosti da se dodatno unaprede u odnosu na svoje pozicije sa kraja sezone. Međutim Hemberey veruje da nećemo saznati gde su timovi u poretku dok se sezona ne zahukta a to je prema njemu negde oko Kine i Bahraina.

“Mi zaista nećemo znati u Barceloni gde su timovi jer u tom periodu oni ne žele da pokažu svoje karte. Biće dosta ljudi koji će pokušati da sakriju pravi nivo performansi ili se pitati šta treba da urade jer ne mogu ni da se približe timovima koji su zabarikadirani. Znaćemo više kada stignemo u Kinu i Bahrain i kada vidimo pravi tempo bolida”.

Hemberey je takođe govorio i o gumama za 2017 koje će biti dosta šire od onih koje su korišćene prethodnih godina.

“Radićemo neprestano na razvoju tokom sezone, što je nešto što je dozvoljeno ove sezone jer nam ranije nije bilo dozvoljeno da testiramo. U poslednje tri godine mislim da smo imali tri dana testiranja. Sada imamo do 25 dana tokom sezone tako da je na programu promena guma za vlažne uslove ove sezone.”

Slika: Pirelli Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti