Honda želi da se približi Mercedesu i Ferrariu

Honda želi da se približi Mercedesu i Ferrariu

Prema pisanju španskih novina AS Honda će se približiti cifri od 1000 konja

Honda ima za cilj da pokuša da sustigne Mercedes i Ferrari u 2017. Gotovo sigurno najlošiji proizvođač među onima koji proizvode motore u poslednje dve sezone, ekipa Honde, najavljuje redikalan redizajn V6 turbo motora pred početak nove sezone.

“Iz ugla motora naš cilj je da dostignemo brojke Mercedesa i Ferraria. Ali teško je znati koliko ćemo dobiti”, izjavio je Hondin šef Yusuke Hasegawa za španski AS.

U članku se navodi i da će Honda stići do brojke blizu 1000 konjskh snaga tokom 2017 ali da ni to neće biti garancija da će se naći na podijumu ili pobeđivati u trkama.

“Mi nemamo konkretan cilj i ne otkrivamo brojke o snazi ili slično. Sustizanje ostalih proizvođača je naš cilj ali mi ne znamo koliko su se Mercedes, Ferrari i Renault poboljšali”, izjavio je portparol Honde.

Čak ni bivši vozač McLarena, Jenson Button, nije siguran kako će izgledati 2017 u kojoj ćemo videti radikalno drugačije šasije i gume:

“Da li Mercedes može da bude pobeđen to je veliko pitanje za sve. Pravila su takva da će biti više aerodimačkog pritiska tako da će biti potrebno više snage i to će biti važno, a oni (Mercedes) ga izgleda imaju. Ukoliko ih neko izazove to će značiti da su uradili odličan posao preko zime. Svi želimo da vidimo pozitivnu sezonu, jer je važno za Formulu 1 da se dosta timova bori u vrhu. Mi to definitivno trebamo nakon poslednja tri šampionata”.

Što se tiče svog bivšeg tima tiče Button je rekao:

“Nadam se da će napraviti dobar korak unapred, ali ja nisam bio puno uključen u ono što je tim radio, tako da ne znam u kojoj meri će to biti”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti