Jean Alesi upozorava Felipea Massu

Jean Alesi upozorava Felipea Massu

Alesi veruje da će Massa pogrešiti ukoliko se vrati u F1

Jean Alesi veruje da će Felipe Massa napraviti grešku ukoliko se vrati u Williams i zauzme mesto Valtteri Bottasa, za koga se veruje da će se naći pored Lewisa Hamiltona u ekipi Mercedes-a .

Nico Rosberg je šokirao Formula 1 zajednicu nakon objavljivanja vesti o povlačenju i ubrzo se Bottas pojavio kao prvi kandidat za mesto novog vozača nemačke ekipe. Prošlog meseca je prema izveštajima Felipe Massa pristao da se “vrati” u Williams što je bio uslov da Bottas postane slobodan vozač.

Jean Alesi smatra da ova odluka brazilca nije dobra i upozorava da to može imati negativne posledice na njega.

“Iskreno, za mene bi to bila pogrešna odluka”, izjavio je Alesi za La Gazzeta dello Sport. “Felipe je prestao, okrenuo je stranicu, i šta ako Williams ne bude brz?”

Takođe, Alesi je izneo i svoje viđenje Rosbergove odluke da se povuče iz ovog sporta.

“Da počnem sa mišljenjem istim koje je imao Niki Lauda, bio sam iznenađen i ljut. Stvarno ne razumem zašto objaviti svoje povlačenje u istoj nedelji kada je osvojena titula. Ali onda sam pomislio na Sennu i ono kako je rekao da će voziti za Williamsa za džabe, kako je naporno radio da se to desi i na kraju je poginuo, pa je to možda razlog zašto Nico više ne želi da se takmiči.”

U timu Williams društvo Fellipe Massi će praviti novi mladi vozač Lance Stroll, osvajač Evropskog šampionata F3 2016. Sa druge strane vozač Manora Pascal Wehrelin, koga podržava ekipa Mercedesa ima velike šanse da se nađe u ekipi Saubera zajedno sa Marcus Ericssonom.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti