Lance Stroll: Biće izazovno

Lance Stroll: Biće izazovno

Novi vozač Williamsa izneo svoje mišljenje o sledećoj sezoni

Lance Stroll je izjavio da je spreman na izazove u nadolazećoj sezoni. Na prvoj trci u Australiji za njega će to biti Formula 1 debi.

Aktuelni šampion Evropske Formule 3 će braniti boje Williamsa ali još uvek nije potvrđeno ko će mu biti timski kolega. Prema promenjenim pravilima za sledeću sezonu očekuje se da će brzina bolida u krivinama biti osetno veća što će svakako povećati nivo G-sile koju trpe vozači. Vozači će morati da budu fizički biti dosta bolje pripremljeni nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

“Imaćemo četiri dana, osam dana ukupno u Barceloni, podeljeno na 50-50 između dva vozača, četiri dana za mene i četiri za nekog drugog, to nije dosta vremena ali je to i deo izazova”, objasnio je novi vozač Williamsa na Autorsport Show-u.

“Williams zna da sam početnik, znaju da sam mlad, oni znaju i da moram da učim više od iskusnog vozača, oni će me gurati i to neće biti lako. Ne želim da pravim greške, ali u realnosti će biti teških trenutaka, koji će takođe biti teški za tim jer će to biti nova formula, novi bolid, nova pravila. Možda će predsezonska testiranja biti malo teža za shvatanje u odnosu na prethodnih nekoliko godina, sada kada budemo imali novi bolid može biti problema i može biti stvari koje trebamo da shvatimo. To će biti izazovno, pripremiću se na neki način više od iskusnijih vozača ali tu sam i probaću da izvučem maksimum iz nadolazeće sezone”.

Slika: Williams Martini Racing

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti