Liberty Media želi da smanji plaćanja za Ferrari

Liberty Media želi da smanji plaćanja za Ferrari

Ferrari godišnje dobija oko 100 milona dolara

Novi vlasnici Formule 1 Libery Media ciljaju da okončaju luksuz koju ima jedino ekipa Ferrari. Naime italijanska ekipa samim učestvovanjem u šampionatu ima zagarantovan iznos koji dobija na kraju svake sezone. Ferrari je jedina ekipa u šampionatu koja je učestvovala u svakom svetskom šampionatu Formule 1 od davne 1950. godine.

Ferrari dobija oko 100 milona dolara svake godine, dok npr. Manor i Sauber moraju da se zadovolje sa polovinom tog iznosa. Libery Media planira da ovo promeni kako bi uslovi bili slični za sve.
“Ukoliko ste Ferrari imate ogroman prihod sponzora koji ide direktno vama”, rekao je izvršni šef Liberty Medie Greg Maffei. “Dakle, razmišljajući oko balansiranja isplata timovima, moraju biti više izbalansirana i više pravična, više odmerena, i kada imate Ferrari na umu ja očekujem, zbog činjenice da stvaraju veliku platformu koja pomaže naše sponzorske prihoda, da daju i da uzimaju.”

Liberty takođe radi na ideji zajedničkog budžeta kako bi zaustavili “gubljenje” novca. Jedan neimenovani izvor prošlog meseca je rekao:

“Nema smisla da timovi troše veći deo od 400 milona dolara. Taj novac ne donosi ništa dobro za ljubitelje. To je samo trošenje na takmičenje u tehnologiji.”

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti