Motor Ferrari-a će imati više od 1000 konja

Motor Ferrari-a će imati više od 1000 konja

Italijanska ekipa će pokušati da brzo sustigne Mercedes

Prema pisanju medija novi motor Ferrari-a će proizvesti oko 1000 konjskih snaga. Ovakve brojke nisu viđene još od 80-ih godina i turbo specifikacije koja je tada korišćena.

Inženjeri su navodno projektovali motor u novom pravcu kako bi pokušali brzo da odgovore na Mercedesovu dominaciju. Kodnog imena “668” novi bolid italijanskog proizvođača će biti predstavljen 24. februara. Veliki naglasak se stavlja na poboljšanje sistema za unutrašnje sagorevanje. Takođe se još navodi da Ferrari razvija i novi sistem za paljenje koji je dizajniran u saradnji sa kompanijom Mahle. Ovo poboljšanje bi trebalo da se odrazi na bolje funkcionisanje MGU-H jedinice.

Tim takođe projektuje i novi menjač i po svoj prilici će se rešiti starog rešenja zadnjeg vešanja koje je bilo smešteno između diferencijala i menjača. Sledeća sezona biće desetogodišnjica od kada je vozač Ferrari-a poslednji put bio svetski šampion. Poslednji vozač italijanske ekipe kome je to pošlo za rukom je bio Kimi Raikkonen. Ova činjenica svakako neće smanjiti pritisak na ekipu već će ga štaviše još više povećati.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti