Pascal Wehrlein novi vozač Saubera

Pascal Wehrlein novi vozač Saubera

Wehrlein se raduje početku saradnje sa švajcarskim timom

Ekipa Saubera je objavila da je potpisala novi ugovor sa Pascal Wehrleinom za sezonu 2017. Mladi Nemac je svoju karijeru počeo u kartingu i dokazao svoj potencijal u juniorskim trkama jednoseda i to pre svega za Mercedes-Benz u DTM-u gde je vozio od 2013 do 2015 obarajući rekord za rekordom. On je postao najmlađi debitant u 2013-oj, najmlađi pobednik u 2014-oj i na kraju najmlađi šampion u 2015-oj. U sledećoj sezoni Wehrlein će biti trkački vozač Sauber F1 tima zajedno sa Marcus Ericssonom. Sauber nastavlja tradiciju angažovanja mladih vozača.

“Veoma smo zadovoljni što možemo da potvrdimo Pascal Wehrleina kao našeg drugog trkačkog vozača za Formula 1 šampionat u 2017-oj. Pascal je pokazao svoj talenat tokom karijere, kako u jednosedima tako i u DTM-u. Prošle godine u svojoj prvoj sezoni dokazao je svoj potencijal osvojivši bod u Austriji na stazi u Spilbergu. Sigurno još možemo da očekujemo od Pascala, i mi želimo da mu damo šansu da i dalje raste i uči u samom vrhu motorsporta. Uverena sam da će Marcus i Pascal biti solidna kombinacija za 2017”, izjavila je šef tima Monisha Kaltenborn.

Takođe Pascal Wehrlein kaže da je oduševljen činjenicom da će postati član Sauber F1 tima u nadolazećoj sezoni.

“Ovo je novi izazov u novom timu, i ja sam jako uzbuđen i radujem se novoj avanturi. Naš cilj je da se stabilizujemo na sredini poretka i da osvajamo bodove stalno. To je rečeno i ja ću dati sve od sebe kako bi podržao Sauber. Radujem se sastanku sa svima u timu i pripremama za 2017. Želim da se zahvalim Sauberu na poverenju i ovoj velikoj šansi. Svakako i velika zahvalnost ide Mercedesu na podršci”.

Slika: Sauber F1 Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti