Renault uvodi novi ERS sistem u 2017

Renault uvodi novi ERS sistem u 2017

Pred frnacuskim proizvođačem je dosta izazova oko uvođenja novog sistema za povrat energije

U ekipi Renault su potvrdili da njihovi inženjeri rade na drugoj generaciji sistema za povrat energije. Francuski proizvođač je imao stalne nadogradnje sistema a posebno od uvođenja hibridne ere motora u 2014-oj. Međutim, novi radikalan pristup daje nadu da se možda može uhvatiti i dominatna ekipa Mercedesa.

“Ove sezone mi želimo da preokrenemo situaciju oko motora. Prošla godina je bila fantastična i mi moramo to da potvrdimo. Imaćemo potpuno novu arhitekturu motora sa unutrašnjim sagorevanjem i takođe ćemo po prvi put uvesti drugu generaciju sistema za povrat energije”.

Abiteboul još dodaje da je moralo dosta toga da se razmotri pri dizajniranju potpuno nove specifikacije.

“Postoji jako mnogo posledica koje smo morali da razmotrimo kao što je masa, pakovanje, potrebe hlađenja, plus intezitet struja koje možemo koristiti u određenim klimatskim uslovima. Postoje određene stvari koje izgledaju kao sekundarne ali u F1 ništa nije sekundarno.  Jednom kada dostignete vrh – što je kod MGU jedinice 120KW- ipak treba da razmislite o tim dodatnim elementima ukoliko želite da napravite svoj put i stignete do vrha kao tim”.

Renault će biti dobavljač za Red Bull i Toro Rosso u 2017-oj pored svog sopstvenog tima, međutim očekuje se da će motori Red Bull-a i Toro Rosso-a biti rebrendirani u TAG Heuer.

Slika: Renault Sport Formula One Team

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti