Silverstone siguran nakon preuzimanja F1

Silverstone siguran nakon preuzimanja F1

Trka će ostati u kaledaru i nakon 2019

Prema mišljenju Derek Warwicka iz BRDC-a budućnost trke u Britaniji na stazi Silverstone izgleda dobro posle preuzimanja Formule 1 od strane Liberty Medie. Budućnost trke u Silverstonu je u poslednje vreme u centru pažnje jer se pojavila informacija da bi ugovor mogao da bude raskinut nakon 2019 godine. Međutim, Warwick je siguran da će način na koji će Libery Media voditi Formulu 1 spasiti trku.

“Ponedeljak je definitvno promenio lice 2017-te. Znamo u kom pravcu ćemo ići sa Liberty-em i znamo u kom pravcu ćemo ići sa Silverstone-om. Veoma smo pozitivni sada možemo raditi ovu trku i praviti profit u 2017-oj. Radujemo se 2017-oj. Ono što nam je (Carey) rekao je dosta smanjilo neke restrikcije koje je Bernie stavio na nas poslednjih godina u pogledu marketinga, sponzorstava itd. Znamo za činjenicu da neke staze imaju mnogo više fleksibilnosti u ugovoru sa Berniem nego što smo mi imali. Tako da možemo udružiti snage i uveriti se da svi možemo koristiti ta iskustva koja imaju druge staze a sve u cilju da Silvestone napravimo profitabilnim.”

Uprkos nekim glasinama, Warwick je odbacio ideju da će trka biti održana u Londonu, navodeći da ne može ni da zamisli da će se to desiti.

“Ne postoji druga staza u Britaniji koja bi mogla da oragnizuje trku, ne bez velike investicije i ja govorim o stotinama miliona. London? Razgovarali smo o Londonu za 10-20 godina i znam da bi Chase i Liberty voleli trku u velikim gradovima, ali da li možete zamisliti održavanje trke oko Hyde Parka? Nikada.”

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti