Tost: Toro Rosso je dosta rizikovao prošle sezone

Tost: Toro Rosso je dosta rizikovao prošle sezone

Zbog zastarelog motora italijanska ekipa je bila osuđena da radi na aerodinamici svog bolida

Toro Rosso je dosta rizikovao na njihovom dizajnu aerodinamičkog paketa za 2016, mišljenja je šef tima Franz Tost. Tim je sezonu završio sa motorom Ferrari-a iz 2015 što je značilo da su se dosta mučili sa maksimalnim brzinama ali njihovo rešenje aero paketa predstavljeno u Nemačkoj je bio pokušaj rešenja ovog problema. Tost je takođe priznao da je tim proveo nekoliko trka ispitivajući da li je dizajn bio uspešan ili ne i da li im je to pomoglo da se približe svojim rivalima.

“Mnogo smo rizikovali. Morali smo da rizikujemo i došli smo sa potpuno novim aero paketom. Imali smo već dobar bolid sa aerodinamičke strane. Sa novim aero paketom dobili smo više prianjanja i bolid je bio bolji, ali naravno ukoliko imate više prianjanja imate malo više otpora. Ostali su napravili napredak sa pogonskim jedinicama i sve je značilo da mi prosto nismo imali nikakve šanse da im se trajno približimo. Nije bilo načina da razvijamo šasiju do nivoa sa kojim smo mogli uspešno da se takmičimo protiv drugih timova kod koji je pogonska jedinica razvijana.”

Tost je pohvalio Ferrari na poslu koji su uradili sa motorom tokom cele sezone. Toro Rosso se sledeće sezone ipak ponovo vraća na motore Renaulta.

Slika: Toro Rosso

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti