Valtteri Bottas novi vozač Mercedesa

Valtteri Bottas novi vozač Mercedesa

Mercedes doveo finskog vozača u svoje redove

Prošlo je mesec i po dana od kada je Nico Rosberg šokirao F1 zajednicu svojom odlukom o povlačenju iz najbržeg sporta. Tim je ostavio u problemu i potpuno nepripreljen pa se od tog trenutka nije znalo ko će sledeće sezone biti par sa Lewisom Hamiltonom.

Nakon šest nedelja raznih špekulacija, ocenjivanja i pregovaranja odgovor smo dobili i zvanično od tima Mercedes. Novi vozač nemačkog tima je Valtteri Bottas. Ova objava je stigla odmah nakon objave Williamsa da se Felipe Massa vraća u svoj tim.

“Ponekad u životu nepredviđene okolnosti mogu pružiti interesantne mogućnosti. Odluka Nico-a u decembru je bila veliko iznenađenje, svakako izazovna situacija za tim. Ali ovakve oluje vas učine još elastičnijim i mi to vidimo kao još jednu priliku da porastemo kao tim”, izjavio je Toto Wolff nakon predstavljanja novog vozača. “Valtteri je momak bez gluposti, sa nogama na zemlji, jednostavan i veoma fokusiran. Poprilično finski, da budem iskren, što nam savršeno odgovara. On ima impresivne rezultate u juniorskim kategorijama i devet podijuma u F1. Ali sada je vreme za sledeći nivo, da vidimo kako on može da se nosi sa pobedama i šampionatom. Znamo da smo već odmakli sa pripremama za novu sezonu, tako da imamo poprilično radan program da ga integrišemo u tim. Jedna stvar je sigurna znam da će Valtteri dati sve od sebe.”

Valtteri Bottas je bio umeren optimista kada je sreo svoje nove kolege u fabrici danas:

“Ovo je veoma uzbuđujuće za mene. Mislim da je potrebno neko vreme da shvatim šta se stvarno dešava. Definitvno jedan san se ostvario, da se trkam za tim sa tako velikom istorijom, pogotovu poslednjih godina, što je impresivno. Veoma sam ponosan što sam postao deo toga i zahvalan sa Mercedesu što veruje mojim veštinama i što mi je dao priliku”.

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti