Alonso razgovarao sa Mercedesom nakon odlaska Rosberga

Alonso razgovarao sa Mercedesom nakon odlaska Rosberga

Španac otkrio da je imao kontakte sa Mercedesom

Fernando Alonso je otkrio da je imao kontakte sa Mercedesom nakon što je Nico Rosberg objavio da se povlači iz Formule 1. Navijači širom sveta su se nadali da bi Španac mogao da nastavi karijeru u nemačkom timu ali se to na kraju nije dogodilo. S obzirom da Alonso ima važeći ugovor sa McLarenom šanse za to su bile veoma male.

“Kada se Rosbeg povukao, Mercedes je uradio malu proveru svih. To nije bilo ništa čudno to je bila samo provera da čuju moju situaciju. Bilo je nekoliko dana u kojima smo razgovarali i telefonski pozivi su stizali, ali nije bilo smisla razmatrati ih. Srećan sam. McLaren Honda, zajedno sa Ferrariem, su dva najprestižnija tima.”

Što se tiče 2018, španski vozač kaže da o tome ne želi da razmišlja trenutno i da će sačekati letnju pauzu nakon avgusta meseca.

“To je pitanje na koje ću verovatno odgovoriti nakon letnje pauze. Mercedes? U budućnosti, videćemo. Avgust, septembar, nema smisla razgovarati pre toga i  ja ću biti potpuno fokusiran na šampionat i onda ćemo videti koji bolidi i timovi su konkurentni sa ovim novim pravilima”.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti