Alonso razočaran nakon prvog dana u Barceloni

Alonso razočaran nakon prvog dana u Barceloni

Španac je uspeo da izveze samo 29 krugova prvog dana testiranja

Fernando Alonso kaže da McLaren mora da izbegne probleme “iznova i iznova” nakon što ga je tehnički problem omeo da ostvari više krugova na prvom danu testiranja u Barceloni. Španac je odvezao samo 29 krugova u poslepodnevnom delu testiranja. U prepodnevnom delu nakon instalacionog kruga se vratio u garažu zbog problema na sistemu za ulje i tako odmah završio prvi deo dana.

Posle promene pogonske jedinice Alonso se vratio na stazu ali je izrazio nezadovoljstvo razvojem događaja.

“Očigledno sam razočaran. To nije bio savršen start zimskih testiranja. Izgubili smo vreme na stazi, što je daleko od idealnog u ovom trenutku u predsezoni. Ali tako je kako je. Jedino što možemo je da iz toga naučimo i da nam se ista stvar ne ponavalja iznova i iznova. Moj cilj je da nadoknadim izgubljeno vreme u sledećih nekoliko dana. Imamo samo četiti dana po svakom vozaču pre početka svetskog šampionata a sada je jedan moj propao. Još uvek je suviše rano da sudim o performansama bolida.”

S obzirom da ograničeno vreme na stazi, Alonso je rekao da nije u mogućnosti da proceni novu mašinu.

“Da odvozio sam 29 krugova, ali većina su bila instalacioni krugovi i provere koje radimo, tako da ću sačekati da dođem do nekih zaključaka. Što se tiče osećaja bilo je toliko problema da je osećaj prekinut suviše rano da bih mogao da sudim o bolidu”.

Eric Boulier se složio da je problem sa bolidom bio veliko razočarenje pogotovu nakon odrađenog filmskog dana u nedelju.

“Odradili smo 100km i manje više je sve bilo u redu, tako da je ovo danas bilo iznenađenje da imamo problem sa motorom. Moraćemo da sačekamo Hondu šta će da nam kažu. Honda je tražila da im vratimo motor, oni će istražiti i reći nam šta se desilo”.

Sutra će za volanom bolida MCL32 biti novi vozač ekipe Stoffel Vandoorne.

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti