James Allison se pridružio Mercedesu

James Allison se pridružio Mercedesu

Nakon pauze Allison stigao u šampionski tim

Mercedes AMG Petronas je danas objavio da će se James Allison pridržiti njihovom timu 01.03.2017. Allison je istaknuti inženjer u Formuli 1 koji je osvajao šampionate sa ekipom Ferrari i Renault i u kojima je bio na vodećim mestima.

On će se pridržiti Mercedesu na novom mestu tehničkog direktora i vodiće tehničku organizaciju celog tima. Allison će direktno biti odgovoran Toto Wollfu koji će imati ukupnu odgovornost za vođenja tima. Komentarišući svoj dolazak u Mercedes, Allison je rekao:

“Veoma sam uzbuđen da se vratim na posao nakon nekog vremena provedenog van sporta. Ogromna je privilegija da mi je ukazano poverenje za poziciju u timu koji je tako spektakularan u poslednje tri sezone. Zaista se radujem što ću igrati ulogu u pomoći Mercedesu i jačanju u godinama koje dolaze.”

Njegov pretpostavljeni Toto Wolff je takođe poželeo dobrodošlicu svom novom zaposlenom.

“Oduševljen sam da poželim dobrodošlicu Jamesu u Mercedes i veoma se radujem radu sa njim. Naš tehnički tim je izuzetno vešt na svim nivoima i na vrhuncu nakon osvajanja tri svetska prvenstva u nizu. Nije lak zadatak naći pravu osobu koja može ojačati našu iskusnu grupu inženjera, dati našim talentovanim mladim članovima prostor za razvoj i takođe doneti svoju viziju. James je oštrouman inženjer i mislim da smo našli pravog čoveka i da će se uklopiti sa našim najvišim rukovodiocima.”

Slika: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

 

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti