Mercedes radi na pouzdanosti motora

Mercedes radi na pouzdanosti motora

Lewis Hamilton je prošle sezone zbog otkaza motora izgubio titulu

Otkazi motora su generalno veoma retki kod šampionskog tima Mercedes, ali nekada i mali procenat može da dovede do negativnog odraza na šampionat. Ovo je prošle sezone najbolje iskusio Lewis Hamilton koji je titulu izgubio zbog nepouzdanosti motora Mercedesa na nekim trkama. Za nadolazeću sezonu u timu Mercedes će pokušati da poseban fokus usmere na pouzdanost motora.

Andy Cowell, glavni čovek u Mercedesu po pitanju motora, kaže da je tim napravio šest glavnih promena u dizajnu nove specifikacije i da se nada da će to sprečiti bilo kakve dalje probleme tima po ovom pitanju.

“Imali smo nekoliko bolnih incidenata prošle godine i uradili smo jako puno istraga o tome. Uradili smo šest promena na dizajnu kako bi poboljšali sistem ležajeva i još tri ili četiri kvalitativna poboljšanja u načinu montaže pogonske jedinice.”

Cowell je takođe bio jasan i naglasio da je razvoj koji je napravljen na drugim delovima motora dala mogućnost Mercedesu da dominira još od uvođenja V6 turbo motora 2014 godine. On se takođe nada da će im ta prednost dati vremena u održavanja prednosti nad svojim rivalima.

“Osnovna arhitektura našeg ERS sitema je slična onome što smo počeli 2014-te. Da li će to biti isto i ove godine? Ne neće, postoji napredak kod prekidača visoke snage i oni su sada mnogo efikasniji. Postoji nekoliko poboljšanja što znači da može da radi jače i duže. Mi nismo osetljivi na potrebe za smenjenjem snage zbog efekta grejanja u okviru modula. Dakle napravili smo napredak. Da li je veliki? To zavisi od toga gde ste u odnosu na protivnike.”

Slika: Merecdes AMG Petronas Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti