Ricciardo: Bolidi će biti dosta brži u 2017-oj

Ricciardo: Bolidi će biti dosta brži u 2017-oj

Ekipa Red Bull je uspela da reši probleme sa bolidom i svom vozaču omogući da odveze 50 krugova na prvom danu testiranja u Barceloni

Daniel Ricciardo je mišjenja da će bolidi kako odmiče testiranje biti “mnogo brži” iako su već sada prikazali vremena koja je su bolja od onih ostvarenih prethodnih godina.

Veruje se da će bolidi biti brži od tri do pet sekundi ove godine, u zavisnosti od staze, a sve to je rezultat promene pravila aerodinamike kao i širih guma iz Pirellia. Lewis Hamilton je prvog dana uspeo da bude bolji od vremena pole pozicije iz 2016 godine ostvarenog na ovoj stazi. Ricciardo je u izjavi nakon prvog dana rekao da očekuje još više od ovih bolida kako vreme bude odmicalo.

“Vreme je lepo, staza je hladnija, i gume verovatno nisu na njihovoj optimalnoj temperaturi. Ali već sa ovim vremenima, Lewis je danas bio brži od kvalifakcionog vremena prošle godine. To je već dobro, ali ja verujem da će biti još dosta brže”.

Ricciardo nije dobro započeo dan usled problema sa senzorom i baterijom, ali je Red Bull ipak uspeo da popravi bolid i svom vozaču omogući da odveze 50 krugova do kraja dana. Dan je završio na petom mestu sa 1.5 sec zaostatka za Hamiltonom.

“Nisam odvozio mnogo krugova, ali poslepodne je bilo bolje. Imali smo nekoliko problema, ali onda u poslednja dva sata je više izgledalo kao test i bio sam u bolidu većinu ta poslednja dva sata, tako da je dobro da smo okončali dan pozitivno. Pravimo mirne korake i nadam se da će Max sutra imati više vožnje u bolidu, a onda možemo da radimo malo više podešavanja.”

Ricciardo se za volan novog bolida RB13 vraća u sredu kada se vozi treći dan predsezonskih testiranja u Barceloni.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti