Vettel veruje u Ferrari

Vettel veruje u Ferrari

Nemac veruje da je ekipa na pravom putu do ispeha

Sebastian Vettel je još uvek uveren da može ostvariti san i osvojiti šampionat sa ekipom Ferrari. Vettel je prešao u italijanski tim na početku sezone 2015 i od tada je ostvario samo tri pobede. Prošle sezone je u par navrata bio u prilici da pobedi ali razni tehnički problemi i generalno loša forma italijanske ekipe su ga u tome sprečila. Na kraju sezone, u kojoj se najavljivala bitka za oba šampionata i za koju su čelnici tima izjavljivali da je prekretnica, se završila neslavno sa izgubljenom i drugom pozicijom od strane ekipe Red Bull.

“Ja i dalje nastavljam svoj plan da postanem svetski šampiona sa Ferrariem. Još uvek verujem da mogu i još uvek verujem u njih”.

Vettelov otac Norbert takođe misli da Ferrari ima plan koji treba da se ostvari.

“Kada je Seb uveren u nešto on se za to bori kao lav. A ukoliko to ne uspe Sebastian veruje još više u ciljeve.”

Vettel je naglasio i kako se pridržio Ferrariu zbog dugorčnih ciljeva i veruje da je njegova ekipa na pravom putu da se vrati uspehu.

“Nisam prešao u Ferrari da bi postao svetski šampon u najkraćem mogućem roku. Bilo mi je jasno da uspeh neće biti automatski i da taj cilj neće biti lak. Situacija u Ferrariu sada nije veliko iznenađenje za mene. Ali kada pogledam ponovo na 2016 uveren sam da smo i Ferrari i ja na pravom putu. Tim je sada mnogo razvijenin nego što mnogi veruju. Zato sam uveren da ćemo mi ostvariti ciljeve koje smo sami sebi zacrtali.”

Što se tiče ciljeva u 2017, Vettel je odgovorio:

“To je uvek pitanje na koje niko nema odgovor. Naučili smo dosta lekcija u prošlosti koje će nas učiniti jačim u budućnosti. Zaostatak za Mercedesom se smanjio, ali takođe je istina da sezona nije išla tako glatko za Ferrari.”

“Ono što me nervira je to što rezultati nisu ispravno protumačeni. Kritika nije opravdana. Ferrari je napravio veliki napredak, s obzirom da se borimo protiv timova koji nisu morali da prave neke fundamentalne unutrašnje promene”, zaključio je Vettel.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti