Boullier: Honda je tri godine iza svih

Boullier: Honda je tri godine iza svih

Honda je svoj projekat gradila od nule dok su ostali proizvođači već imali razvijenu infrastrukturu

Start McLarena u 2017-oj je počeo na najgori mogući način, sa problemima tima tokom prve nedelje testiranja u Barceloni.

Tim iz Wokinga je bio prinuđen na promene dva motora u prva dva dana i drugi je tim sa najmanje odveženih kilometara na stazi. Ovakvo stanje je izazvalo zabrinutost kod navijača tima McLaren.

“Još uvek je rano. Imali smo malo veća očekivanja pre dolaska u Barcelonu, ali onda nedelja nije krenula kao što smo želeli. Mislim da je još posla u Japanu kako bi istražili uzroke ovih problema, problema koje apsolutno nismo očekivali da imamo, a sigurno ni Honda”, rekao je šef tima Eric Boullier.

Boullier još uvek misli da je njegov tim u mnogo boljoj poziciji nego što je bio u ovo vreme prošle godine.

“Mi smo u mnogo boljoj situaciji. Ali da budem iskren, to nije dovoljno dobro zbog naših očekivanja i očekivanja naših fanova posle tri godine.”

Na pitanje zašto je Honda iza svih u pogledu snage i pouzdanosti, Boullier je naglasio da je japanski tim tri godine iza ostalih proizvođača motora.

“Mercedes, Renault i Ferrari su počeli 2010. i sva tri proizvođača su imali postojeće organizacije, sva tri proizvođača su već pravila F1 motore. Honda je odlučila da se vrati u Formulu 1 2013. i počela od nule, sa praznim zgradama! Morali su sve da kupe i da pronađu prave ljude. Tako da budemo iskreni imate proizvođače koji imaju sedam godina iskustva i još uvek se bore a Honda je krenula četiri godine nakon drugih. Ove jedinice su toliko komplikovane da morate imati razvijen proces i da idete korak po korak. Nažalost nema prečica.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti