McLaren kontaktirao Mercedes

McLaren kontaktirao Mercedes

Moguća ponovna saradnja od sledeće sezone

Novi izveštaji otkrivaju da je McLaren kontaktirao bivšeg dobavljača motora Mercedes u cilju uspostavljanja ponovne saradnje. Ovo je reakcija tima nakon ponovnih problema koji su se javili na zimskim testiranjima u Barceloni.

McLaren je tokom testiranja odvezao najmanji broj krugova od svih timova. Što se tiče vremena po krugu tim iz Wokinga je zauzeo pretposlednje mesto, samo su bili bolji od Saubera koji koristi motor Ferrari-a od prošle sezone. Kako je izvestio BBC novi problemi Honde su doveli do razmišljanja za sezonu 2018 i nadalje. McLaren i Mercedes su već imali uspešnu saradnju od 1995 do 2014. U tom periodu ekipa je osvojila konstruktorku titulu 1998, dok su vozačku titulu osvojili 1998 i 1999 (Mika Hakkinen) i 2008 (Lewis Hamilton).

Trkački direktor Eric Boullier nedavno je govorio o problemima koji su pogodili Hondu.

“Imali smo više problema nego što smo očekivali. Znali smo da ćemo naići na neke stvari, ali zaista ne onoliko koliko smo videli. Mi smo uvek radili da smanjimo (broj) problema kako bi bili u stanju da idemo brže.”

Zbog zabrinutosti oko problema i mogućeg odlaska Fernanda Alonsa Boulilier je rekao:

“On želi da bude konkurentan jer on ima talenat da pokaže svetu i sebi i mi moramo da budemo konkurentni kako bi bio srećan. Ukoliko ste konkurentni mi ćemo biti srećni i ukoliko ne bude tako on će doneti svoje odluke.”

Na pitanje da li bi McLaren sa motorom Mercedesa pobeđivao na trkama, Boullier je odgovorio:

“Mislim da bi mogli.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti