Odnosi Red Bull-a i Renaulta zadovoljavajući

Odnosi Red Bull-a i Renaulta zadovoljavajući

Renault je napravio bolji motor nego prošle godine

Šef tima Red Bull Chriatian Horner nije zabrinut oko pouzdanosti Renaultovog paketa, na oko desetak dana pre početka sezone. Prema prvim rezultatima pogonska jedinica će ove sezone proizvoditi više snage nego njen prethodnik 2016, ali još uvek postoji bojazan da bi problemi oko pouzdanosti mogli da pomrse konce francuskom proizvođaču.

Međutim, Horner veruje da trenutni problemi mogu brzo da se reše.

“Renault je napravio ogroman korak unapred sa pogonskom jedinicom za 2017. Sve što je obećano je i ispunjeno. Bilo je nekoliko malih problema sa pouzdanošću koje je potrebno sada rešiti, ali to nisu veći problemi, samo proste stvari”, izjavio je šef austrijskog tima za Auto Hebdo.

Dok su odnosi između Red Bull-a i Renaulta tokom proteklih nekoliko godina bili problematični, Horner veruje da su trenutno na pravom putu i to zahvaljujući Remi Taffinu iz Renaulta.

“Naši odnosi idu u dobrom smeru. Izgleda da je pod Remij-evim rukovodstvom Renault povratio želju da se vrati u konkurentnu poziciju koju je imao.”

Vozač tima Toro Rosso Daniil Kvyat takođe očekuje da ima dobru sezonu sa proizvođačem motora koji se vratio i redove tima za koji vozi Rus.

“Renault je poznat po svojim konzervativnim počecima, tako da im je bilo potrebno malo vremena kako bi napravil značajniji napredak”, izjavio je Kvyat za El Mundo Deportivo.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti