Pirelli nastavlja da poboljšava gume za kišu

Pirelli nastavlja da poboljšava gume za kišu

Staza u Barceloni nema sistem za vlaženje staze pa je testiranje teško u takvim uslovima

Pirelli je obećao da će nastaviti da radi na efikasnosti guma za vlažne vremenske uslove. Jučerašnji dan je na testiranju u Barceloni bio rezervisan za kišne gume ali s obzirom da staza nema sistem za veštačko vlaženje staze samo testiranje nije u potpunosti ispunilo očekivanja. Predloženo je da se testiranje održi u Paul Ricardu koji ima sistem za veštačko vlaženje staze.

“Bilo je i u Fioranu, ali ovi uslovi su drugačiji tako da u Barceloni morate da koristite kamione, i kao što znate, to nije najnaprednija tehnologija. Kao takvi uslovi se konstantno menjaju. Još uvek imamo problema sa zagrevanjem guma i nastavićemo da tražimo rešenje”, rekao je Paul Hembrey nakon testa u Barceloni.

Što se tiče mišljenja vozača, Kimi Raikkonen je izneo svoje mišljenje nakon završenog testa.

“Teško je reći. Uslovi kada vlažite stazu nisu nikada isti kada pada kiša, tako da ni njima nije lako. Teško je napraviti kišne gume bez mogućnosti da ih ispravno testirate”.

Sa druge strane Romain Grosjean je imao određenije mišljenje.

“Mislim da je Pirelli ostvario napredak, ali gume za vlažne vremenske uslove (intermediates) su izgubile svoju efikasnost nakon jednog kruga tako da je neophodno učiniti nešto više. Ali u poređenju sa prethodnom godinom napredak je napravljen”.

Slika: Pirelli Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti