U Hondi se pribojavaju početka sezone

U Hondi se pribojavaju početka sezone

Katastrofalna testiranja svakako brinu kako čelnike tako i ljubitelje ovog tima

Šef Honde Yusuke Hasegawa je rekao da je zabrinut da će McLaren dosta izgubiti ove sezone jer će ostali timovi napraviti veliki napredak po pitanju pogonskih jedinica.

McLaren je tim koji je na testiranjima odvezao najmanje krugova, promenio sedam pogonskih jedinica i na poslednja dva dana imao čak četiri kvara. Na pitanje da li je McLaren predvideo ovako katastrofalnu zimu, Hasegawa je rekao da su svi problemi sa kojima su se suočili bili iznenađenje.

“Naravno da ne. Naravno da smo znali nivo performansi ali mi nismo znali nivo drugih timova, tako da smo sa stanovišta poređenja malo uplašeni i previše je optimistično da očekujemo veoma dobar rezultat u Melburnu. Ali što se tiče problema naravno da ne očekujem tako širok spektar problema koje smo pretrpeli. Sve što se desilo nije viđeno u fabrici. Posebno problem drugi dan i ovonedeljni sa prvog dana, mi nismo očekivali takve probleme.

Naravno mi smo unapredili naš motor, međutim, izgleda da je povećanje performansi drugih bolje i veće od našeg. Možda smo otišli i još unazad što je razočaravajuće.  Što se tiče podešavanja mi možemo učiniti neke stvari u ove dve nedelje. U sledeće dve nedelje probaćemo da nađemo način da poboljšamo motor kako bio definitvo imao bolje performanse.”

Slika: McLaren Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti