Verstappen dobio skraćenicu “VER”

Verstappen dobio skraćenicu “VER”

Na ekranima u Barceloni nova skraćenica je već u upotrebi

Max Verstappen je tražio da mu se promeni skraćenica na ekranima koji mere vreme sa “VES” na “VER” u novoj sezoni 2017. Holađanin je svoje prvo učešće imao na trci u Japanu 2014-te, tokom koje se prvi put pojavila skraćenica “VES”, dok se takmičio sa timom Toro Rosso.

Ovo se desilo jer je skraćenicu “VER” koristio Jean-Éric Vergne takođe bivši vozač Toro Rosso-a koji je u ovaj tim stigao na kraju 2011. Vergne je svoje mesto u timu izgubio 2014 međutim zbog angažmana kao test vozača u ekipi Ferrari straćenica je ostala na snazi.

Ovo se sada promenilo jer je Vergne svoju karijeru u ekipi Ferrari završio pa se i troslovna skraćenica “oslobodila” i može se dodeliti drugom vozaču.

“Želeo sam je od početka, ali pošto je Vergne bio test vozač oni (FIA) mi je nisu dali. Kada je Vergne napustio Ferrari rekao sam da želim VER, što su prva tri slova mog imena, kao što je moj otac imao takođe, i oni su mi odobrili – već je na našim ekranima koji mere vreme”.

Verstappen će ove sezone prvi put voziti celu sezonu za Red Bull jer je prethodnu godinu započeo u Toro Rosso-u a u tim iz Milton Keynes-a je prešao nekoliko dana pred VN Španije.

Slika: Red Bull Racing Formula One Team

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti