Vettel: Nova pravila su kao aspirin

Vettel: Nova pravila su kao aspirin

Nakon tri dana testiranja prva izjava nekoga iz tima Ferrari

Vozač Ferrari-a Sebastian Vettel je pozdravio uvođenje novih pravila u Formulu 1, rekavši da će ona “sve srediti” za vozače.

Ova izjava je prva od početka testiranja u Barceloni nekoga iz ekipe Ferrari. Italijanski mediji su prethodnih dana pisali o tome i negodovali što je posle dva dana evidentno da niko iz ekipe Ferrari nije davao izjave za medije. Danas je Vettel svojom izjavom dosta govorio o testiranju i novom bolidu.

“Mislim da je sa tačke gledišta vozača popilično bolje na svim poljima. Kočenje je bolje, u krivinama je bolje, imate više prianjanja i takođe na manjim brzinama gde je efekat prianjanja manji tu su veće gume tako da ga imate više. Radi poprilično kao aspirin, popravlja sve!”.

Mnogi su  impresionirani onim što je Ferrari pokazao na testiranjima do sada, međutim Vettel se ne zanosi mnogo.

“Još je mnogo posla pred nama, tim pritiska jako. Mislim da smo imali mirnu zimu gde smo pokušali da se fokusiramo na ono što je važno, i u isto vreme trudimo se da radimo svoj posao – lista koju moramo da uradimo je poprilično dugačka. Imali smo dobra tri dana. Moglo je da bude i bolje, ali smo odradili pristojan broj krugova. Ne obraćam mnogo pažnje šta rade drugi. Na kraju dana svi gledaju na vremena po krugu, ali je važnije šta se dešava tokom dana, što je veoma teško za čitanje”.

Slika: Ferrari Media Center

petar
ADMINISTRATOR
PROFILE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Vesti